5 bakteriebomber på kjøkkenet

5 bakteriebomber på kjøkkenet

Vil du si at kjøkkenet ditt er rent nok? På selv det reneste kjøkkenet kan det skjules bakterier, spesielt på stedene du ikke tenker over. For å unngå spredning av disse bakteriene, bør du vaske disse fem stedene neste gang du vasker kjøkkenet.

1. Håndtak

Å vaske hele kjøkkenet er bortkastet om du ikke vasker alle håndtak. Når du skjærer råvarer som fisk, kylling eller kjøtt og plutselig må ha noe fra kjøleskapet eller en kjøkkenskuff, kan bakteriene sitte igjen på håndtakene.

Den enkleste og mest åpenbare måten å unngå spredning av bakteriene på, er å vaske hendene mellom hver gang du skal gjøre noe annet.

Når du vasker, må du huske å gå nøye over alle håndtak du finner på kjøkkenet.

2. Kjøkkenvasken

Med tanke på at det renner mye vann og oppvaskmiddel i kjøkkenvasken, skulle man tro at dette var en av de reneste stedene på kjøkkenet. Men, det er nettopp dette som er årsaken til at mange bakterier skjuler seg der – vi glemmer ofte å rengjøre den ordentlig.

Det skylles ned matrester, fett, hår, støv og såpe hver dag, og undersiden av sluket er det perfekte stedet for vekst av bakterier på kjøkkenet. Det kan derfor være lurt å rense sluket regelmessig, for å forhindre vondt lukt og for å forebygge tette rør.

3. Kjæledyr på kjøkkenet

Det er utrolig koselig å omgås kjæledyr, men de bringer med seg bakterier og bør holdes unna overflater som er i kontakt med mat. Du kan for eksempel lære dyrene til å ikke gå på spisebordet og kjøkkenbenken.

4. Kjøkkenkluten og oppvaskbørsten

En sur, brukt kjøkkenklut er full av bakterier og du sprer flere enn du tørker opp. Ha flere rene kjøkkenkluter tilgjengelig som du kan bytte ofte, minst to ganger i uken.

Om du har en mikrobølgeovn, kan du bekjempe bakterievekst med å kjøre kluten på full styrke i to minutter. Eller så kan du kjøre kluten en runde i oppvaskmaskinen.

Oppvaskbørstens mening er rengjøring, men dette betyr nødvendigvis ikke at børsten egentlig er ren. Oppvaskbørsten er en av de mest skitne gjenstandene man finner på kjøkkenet.

Du bruker samme børste til å vaske bestikk, servise, glass, kopper og kjeler. Kanskje vasker du matskålene til husdyrene med samme børste? Bakterier trives i disse børstene.

Du kan gjøre det til en god vane å vaske oppvaskbørsten hver gang du vasker kjøkkenet. Du kan jevnlig legge børsten i klor eller kjøre den i oppvaskmaskinen.

5. Kjøkkenkranen

Kjøkkenkranen har samme problematikk som andre håndtak når det gjelder forflytting av bakterier. Du burde vaske hendene mellom hvert gjøremål, men du bruker hendene som er fulle av bakterier til å skru på vasken. Derfor burde du huske jevnlig rengjøring av kjøkkenkranen.

Vi ønsker å hjelpe deg med renhold

Er bedriften din basert i Oslo og omegn? Trenger dere hjelp med daglig renhold eller spesialrenhold? Kanskje dere har fått nytt gulv av for eksempel terrazzo, som trenger behandling? Da er vi de rette folkene for dere! Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.