Flekkfjerning på teppet Storbyrenhold AS

Flekkfjerning på teppet

Det er få ting som er mer irriterende og typisk enn å søle på et fint teppe. Det er ikke akkurat lite synlig heller.

Kanskje vet du ikke helt hvordan du best kan redde det fine teppet ditt fra å bli permanent flekkete? Frykt ikke, her gir vi deg en steg-for-steg for hvordan du kan fjerne flekkene.

Stegvis flekkfjerning på teppet

Steg 1) Det første steget er så klart å prøve å få fjernet så mye av flekken som mulig, så fort som mulig. Tørk gjerne opp med en fuktig microfiberklut. Vær varsom med å gni unødig mye, slik at det ikke sprer seg utover eller ned i teppet.

Steg 2) For å hindre skjolder burde du fukte et større område rundt flekken. Sørg for å fukte selve flekken ekstra godt. Om det er væske som er sølt på teppet, hell gjerne absorberingspulver på flekken. La pulveret virke i ca. 10 minutter.

Steg 3) Fjern pulveret med en støvsuger og legg deretter ut såpevann med en lavtrykksprøyte eller sprayflaske. La det virke i noen minutter – pass på at såpen ikke tørker inn.

Steg 4) Nå kan du skrubbe forsiktig på flekken. Bruk for eksempel en håndpad med svamp eller en fiskebørste.

Steg 5) Bruk en tepperenser eller en vannsuger, og sug opp såpevannet.

Steg 6) Fukt teppet med rent vann for å skylle såperester. Sug opp vannet. Skyll igjen et par, tre ganger, eller til det slutter å skumme. Skulle det være såperester i teppet, drar det til seg mer skitt og støv og blir stygt.

Vi ønsker deg lykke til med flekkfjerningen og håper at denne forklaringen var til hjelp.

Vi ønsker å hjelpe deg med renhold

Er bedriften din basert i Oslo og omegn? Trenger dere hjelp med daglig renhold eller spesialrenhold? Kanskje dere har fått nytt gulv av for eksempel terrazzo, som trenger behandling? Da er vi de rette folkene for dere! Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.