Vaskeutstyr du trenger - og utstyr som er kjekt å ha

Vaskeutstyr du trenger – og utstyr som er kjekt å ha

Verden av vaskeutstyr kan virke veldig overveldende, og det kan føles som at man må ha både det ene og det andre – at du må fylle hele kottet med utstyr. Heldigvis må du ikke ha så mye som det virker som. Vi skal i dette innlegget fortelle hva du faktisk trenger, og hvilke utstyr som er kjekt å ha.

Hver centimeter med lagringsplass teller

Bor du i en hybel eller liten leilighet? Da vet du nok at hver centimeter av lagringsplass teller.

Da er det store spørsmålet: Hvilke vaskeutstyr trenger du til speil, gulv, vegger og møbler?

Noe som er veldig kjekt å ha er et moppesystem. Hvilke mopper du bruker, er opp til deg. Du kommer veldig langt med en tørrmopp til det daglige, og en våtmopp når du av og til vasker gulvet. En vaskebøtte er en selvfølge å ha, da slipper du å løpe frem og tilbake til springen for såpe og vann hele tiden.

Du trenger derimot ikke å ha en tradisjonell vaskekost.

Om du har veldig liten plass til vaskeutstyr og ikke har store tepper på gulvet, så kan du droppe støvsugeren. Er leiligheten veldig liten, trenger du sikkert ikke en vanlig, stor støvsuger. Det holder eventuelt med en håndholdt en. Du kan også bruke tørrmoppen.

Er huset stort, er en støvsuger en selvfølge.

Utstyr til speil og vinduer

For blanke og rene speil og vinduer, trenger du bare tre ting.

Til glassoverflatene som speil, vindu eller glassbord, trenger du bare en flaske med universal-spray. Ha en egen mikrofiberklut til disse overflatene, om du ikke foretrekker engangswipes.

Til vindusvasken trenger du en nal. En nal kan også brukes til større speil og dusjvegger. Til dusjveggene er det lurt å ha en baderomspray som er effektiv mot kalk.

Vaskeutstyr til resten av huset eller leiligheten

Støv skal alltid tørkes vekk før du tilsetter fukt. Hvis ikke vil støvet bare klumpe seg, og tiden du bruker på å vaske blir lenger.

Til kjøkkenet trenger du en kjøkkenspray og en mikrofiberklut som den letteste løsningen. En mikrofiberklut er effektiv mot fettflekker.

Hva med Zalo?

For de som virkelig ønsker å spare penger på vaskeutstyr, kan de bruke mikrofiberkluter som går i vaskemaskinen og en flaske Zalo. Zalo kan brukes til å vaske kjøkken, gulv og vinduer – men det er ikke like effektivt som å bruke vaskeutstyr som er tilegnet de forskjellige områdene.