Zalo - Hva kan du bruke Zalo til (og ikke)?

Zalo – Hva kan du bruke Zalo til (og ikke)?

Du har sikkert i løpet av årene hørt at du kun trenger Zalo for at ting skal bli skikkelig rent. Det er ikke sant, selv om denne grønne flasken kan brukes til mye forskjellig. I dette innlegget skal vi veilede deg i hva du kan bruke Zalo til, og hva det ikke er egnet for – slik at du skal få det så rent som mulig.

Billig rengjøring

Den kjente, grønne flasken er et populært inventar i mange norske hjem. En flaske Zalo er drøy i bruk, kan brukes til forskjellige ting og er billig. Det er vanlig at folk bruker denne såpen til det aller meste i huset.

Men, til tross for at Zalo er effektiv å bruke til mye, er det mange oppgaver som er lettere hvis du bruker et spesialisert produkt.

Hva er best å bruke Zalo til?

Fettfjerning! Zalo er helt klart det beste middelet til fettfjerning, og selvfølgelig til oppvasken. Å vaske over benker og bord med det fungerer supert. Du kan også vaske bort stekeos og matsøl fra gulvet med den grønne flasken.

Ta noen dråper på en klut og fukt den før du vasker. Om du har parkettgulv, husk at det ikke bør vaskes med så mye vann – tørk godt etterpå.

Har det dukket opp flekker som må desinfiseres, kan du bruke Zalo Antibakteriell. Middelet er bakteriedrepende hvis du bruker det ufortynnet og vil desinfisere området om det får litt tid til å virke. Som med alt annet, må du bare huske på å skylle det av godt etterpå.

Hvilke oppgaver kan jeg bruke Zalo til?

Zalo kan brukes til både generell husvask og vindusvask, men det finnes bedre midler som gjør husvasken både enklere og raskere. På klær og duker kan man også bruke Zalo, men aller helst bør du bruke en flekkfjerner til tøy.

Du kan bruke Zalo til å fjerne tyggegummi fra klær. Frys ned plagget før du skraper av tyggisen. Legg det i vann med litt Zalo i 20 minutter. Deretter skyller du godt og vasker det slik du ellers ville vasket tøy. Bare husk å skylle tøyet ekstremt godt hvis du har brukt dette oppvaskmiddelet på det. Hvis ikke, kan det ligge igjen rester i tøyet. Med mindre du ønsker et skumparty på vaskerommet, da oppvaskmiddelet i vaskemaskinen vil skumme over – og i verste fall ødelegge vaskemaskinen din.

Hva kan jeg ikke bruke Zalo til?

Det er renholdsoppgaver du aldri må bruke dette oppvaskmiddelet til. Som nevnt over, skal du ikke ha Zalo i vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen. Det kan resultere i at vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen blir ødelagt. Om du er «heldig», vil du få en stor jobb med å skuffe ut all såpeskum og vaske oppvaskmaskinen. Dette kan du bli nødt til å gjenta flere ganger.

Skal du ha oppvask i oppvaskmaskinen som har fått ligge i bløt med Zalo, må du skylle godt før du setter det inn.

Bruk heller ikke Zalo til bilvasken. At billakken kan tåle oppvaskmiddelet er ingen garanti, og lakkskader på en bil er dyrt å reparere.