Effektiv vask av toalettet

Effektiv vask av toalettet

Er det noen som syns at det er gøy å vaske toalettet? Finnes det noen som blir overlykkelige av å få beskjed om vaske toalettet? Neppe. De fleste syns at det å vaske toalettet er veldig kjedelig og kjipt. Derfor er det desto viktigere å gjøre det grundig og riktig. I dette innlegget gir vi deg en enkel guide på hvordan du skal vaske toalettet effektivt.

Rengjøring av toalettet utvendig

Innsiden av toalettet har nødvendigvis en del bakterier, så derfor er det lurest å starte utvendig. Om det er en god stund siden sist, fjern støvet til å begynne med. Bruk aller helst en støvmagnet, da støvet kan klebe seg sammen om det brukes en våt klut.

For å fjerne skitt som er vanskelig å fjerne fra utsiden av toalettet, kan man spraye med litt Klorin. Sprayen må bare ikke treffe gulvet eller flisveggen. Den skal heller ikke blandes med andre produkter.

Husk også å vaske selve do-knappen! Mange glemmer å vaske den, men den blir jo tatt på flere ganger om dagen, så den er det veldig viktig å vaske. Her kan du også tørke av støvet først, så kan du gå over med en klut eller wipe.

Innvendig vask av toalettet

For denne vasken kan du selv velge om du vil fylle opp en vaskebøtte eller ikke. Du kan også like greit bruke wipes for hele jobben.

Hvis du bruker wipes, er det samme hvilken rekkefølge du vasker i, bare du bytter wipes for hver oppgave. Bruker du klut, bør du vaske i riktig rekkefølge.

Hell litt rengjøringsmiddel i skåla og la det virke litt. Mens det virker, begynner du på lokket og andre mindre «ekle» steder. Så kan du vaske setet og under setet.
Når du er ferdig, har nok rengjøringsmiddelet virket lenge nok. Da kan du vaske nedi do med toalettbørsten. Skulle det være noen flekker som ikke går bort, hell på litt skurekrem. Husk å også vaske skikkelig oppunder kantene av toalettet. Trekk opp så du får skylt vekk både restene og vaskemiddelet.

Skulle du ha svært god tid, kan du også vaske nedi toalettet med eddik. Da heller du litt 7% eddik i toalettet og lar det virke i et par-tre timer før du trekker opp.

Slik vasker du toalettbørsten

Mange kjøper heller en ny toalettbørste enn å vaske den. Men det er faktisk mulig å få dobørsten ren uten å gå i bakken av tanken på hva du driver med – og på den måten spare miljøet lite grann.

Da går du frem på følgende måte:
Sett toalettbørsten i spenn under toalettsetet med busten over toalettskålen. Spray busten med Klorin rengjøringsspray og la det virke litt. Så holder du bare børsten nedi toalettet og trekker opp, slik at både skitt og Klorin skylles bort. Enkelt og greit!

Etterpå kan du belønne deg selv med å spraye godlukt, sette fram duftpinner eller tenne et duftlys. Så kan du gi deg selv en klapp på skulderen og glede deg over at det er ferdig.