Rengjøring av speil

Rengjøring av speil

Speil er gjerne et fast inventar i hjemmet. Om du har det på badet, i gangen, på soverommet eller i noen tilfeller stuen – er et rent speil gjerne noe alle ønsker seg. Sminke, tannkrem eller såperester kan være vriene flekker å fjerne, hvis de får vært på speilet en stund. Slike flekker gjør også speilet mindre pent. Heldigvis finnes det metoder for å få tilbake det flotte og rene speilet tilbake. Det er også faktisk ganske enkelt!

Først og fremst, så kan det sitte igjen rester fra produkter på speilet eller kluten fra sist du vasket der, som kan gi striper og skjolder. Gå derfor over med en ren og fuktig kult aller først. Striper og skjolder kan også komme av at man har brukt for lite eller for mye vaskemiddel.

For å bli kvitt disse flekkene på speilet, begynn med selve flekkene før du vasker resten av speilet. Eventuelt spray direkte på flekken og tørk av med en fin microklut, eller så kan man bruke en vanlig Zalospray før det gåes over med Jif Universal.

Tips! Hvis du har wipes som f.eks. Jordan Easy Wipe Glass/Speil liggende, ha disse gjerne på badet og/eller lett tilgjengelig, så kan du vaske flekkene på speilet når de først dukker opp. «Ferske» flekker er enklere å vaske vekk enn de som har sittet der lenge.

Riktig klut

Det første og det beste er gjerne det man tar tak i når man skal vaske. Hvis man ønsker best resultat, hjelper det å velge kluten du vasker med nøye. Bruk riktig klut til riktig underlag. Til glass og speil, bruk en fin microfiberklut eller tørkepapir som ikke loer. Dette for å unngå skjolder og oppnå best mulig resultat. Når du er ferdig med å vaske, er det lurt å skylle eller vaske kluten. Ha gjerne også faste kluter til riktig bruk. Uansett må kluten være ren når du bruker den.

Må man bruke vaskemiddel på speil?

Skulle du ikke ha noen vaskemidler som er beregnet for glass eller speil, trenger du ikke stresse med å gå i butikken. Rent vann er noe av det mest effektive og enkleste du kan bruke. Skulle du bli redd for skjolder, gni speilet tørt med en tørr klut eller papir. Egentlig er ikke vaskemidler så nødvendig på speil. Bruker man en microfiberklut klarer man seg helt fint med kun vann. Microfiberkluter har samme effekten som såpe: de løser opp fett.

Enkel oppsummering:

  • Bløtgjør en klut
  • Tørk over hele speiloverflaten
  • Dra til slutt over speilet med en tørr microfiberklut