Hemmeligheten til rent hus

Hemmeligheten til de som alltid har rent hus

Er du en del av den befolkningen som sliter med å holde hjemmet ditt rent? Da lurer du sannsynligvis på hvordan «ryddige» folk gjør det. I denne artikkelen avslører vi hvordan de klarer det!

På tide å få følelsen av å ha det rent.

Renslighet er ikke en kvalitet man er født med. Selv om noen mennesker synes det kan virke magisk med rent hus – krever det likevel enorm selvdisiplin. Man må også ta valget om å holde det rent, en liten dose ressurssterkhet og kreativitet. Her kommer 13 tips som kan hjelpe deg til å bli en renere person. Du kan lese mer om hva de beste rutinene er her.

De vet hvordan de skal lage plass

Selv om du ikke anser deg selv som en person som samler på ting, så ser det ut til at ting alltid samler seg i hvert hjørne av huset og på alle benkeplater. Start med å begynne på «en inn, en ut» regelen. Hver gang du kjøper noe nytt, er du nødt til å kaste/selge/gi bort en annen ting for at det nye skal få plass.

Ha minst mulig ting på store overflater

Søppel har en tendens til å bli strødd ut over på det som skal være en ellers ren, tom overflate. Folk som har rene hjem takler problemet umiddelbart. Når man holder store overflater klare, er de ikke bare visuelt tiltalende men også lettere å tørke over. Prøv å unngå å oppbevar apparater på benkeplaten eller rot på skrivebordet.

Ha vaskerutiner

Rene hjem renser seg ikke av seg selv på mystisk vis. Renslige mennesker har en rutine for å holde huset vedlikeholdt og ryddig. De rutinene bidrar til at skitt og klesvask ikke hoper seg opp i store hauger. Et tips er å bestemme faste støvsuge-/vaskedager, slik at de viktigste og største oppgavene ikke blir hoppet over. Les mer her om hva som bør vaskes hver dag.

La sko stå igjen ved døren!

Om du setter fra deg skoene ved døren, forhindrer du at jord, blader, giftstoffer og andre ting som raskt skitner opp gulvet, kommer inn i hjemmet ditt.

De har et sted for alt

Hvis du har for mange ting du ikke aner hvor du skal legge, kan det fort bli mye rot både her og der. Dette kan gjøre det vanskelig å holde store overflater rene. Hvis du har faste steder å oppbevare ting som for eksempel nøkler eller post, så er det enklere å holde det ryddig da dette ofte pleier å samle seg i store hauger.

Rydd litt hele tiden

Folk som klarer å holde det ryddig hjemme, venter aldri til det ser helt til det ser ut som en bombe gikk av. De har gode rutiner der de rydder litt hele tiden. Etter en kveld på sofaen hender det at man benytter seg av både pledd og puter, og ofte ender det opp med at alt ligger strødd rundt i sofaen. Ta deg 2 minutter til å rydde og organisere pledd og pynteputer, og gjør det til en rutine i hverdagen. Få barna til å rydde opp lekene tilbake i lekekassen hver gang og brett klærne når det kommer ut av tørketrommelen. Her kan du lese mer om hvordan du kan ha et ryddig hus med barn.

Finn smarte måter å lagre ting på

De som klarer å holde det ryddig hjemme, har som regel produkter som hjelper de å holde orden. Finn et produkt som hjelper deg å holde orden på for eksempel smykker, sminke og øyenskygger. Alt ligger strukturert plassert, slik at man har lett tilgang og kan se gjenstandene tydeligere. Det finnes mange smarte oppbevaringsprodukter til alle rom – bruk det for et ryddigere hjem!

De vet hvordan de skal delegere oppgaver til andre i huset!

Med mindre du bor alene, er det mange som bidrar til rot i hjemmet; derfor bør rengjøringen bli gjort sammen. Hvis alle i husstanden har ukentlige gjøremål, som for eksempel tømme søppel og støvsuge, blir det enklere å holde det ryddig hjemme. Dette bidrar til at barna blir mer ansvarlig og et ønske om å ha et ryddig hjem.

De får rengjøring til å føles ut som mindre arbeid

Hvis rydding ikke er helt din greie, så er det vanskelig å forestille seg å gjøre en morsom spinn på rengjøringen. Det finnes mange måter å fullføre en oppgave mens du distraherer tankene dine. Du kan for eksempel gjøre rengjøringen hyggeligere dersom du lytter til favorittpodcasten din samtidig. Skaff deg trådløse hodetelefoner slik at du kan bevege deg rundt i huset og høre på musikk samtidig. Du kan også få nok skritt på pulsklokken din til at det kan anses som en treningsøkt! Mulighetene er mange, det handler bare om å finne sin rutine!